Sanningen är

Är den att det inte blev någon träning förrän igår. Maten håller jag i schack här hemma i v-ås. Gårdagens träning blev 30 min på löpbandet + övningar med balansbollen och gummiband. Korten nedan är tagna hos mina föräldrar. De använder tyvärr träningsrummet alldeles för sällan men förhoppningsvis inte efter gårdagens instruktioner ;) Ska tillägga att det inte går så bra att blogga via mobilen. Dessutom hamnar bilderna i fel ordning bara så ni vet. Sen har jag fått lite önskemål av ett par stycken om vad man vill läsa mer på bloggen. Önskemålen är mer upplägg på hur mina övningar, träning och intag ser ut. Har funderingar på att lära mig om hur man lägger upp videon på bloggen. Det skulle vara enklare att visa övningarna. Förvänta er inte det på ett tag, leker bara med tanken just nu. Iväg och träna med er!

Sommarutmaningen!

Hur var det med olgas sommarutmaning?Tror att vi är vecka 9 och den skulle hålla på i 17 veckor. Fram till mitten av juni. Här körs det på som vanligt. Överkropps träningen avklarad fick vänta tills lilltjejen somnade efter lunchen. Hon är dunder förkyld, vill bli tröstad och buren i stort sätt hela tiden. Det är ytterligare en anledning till varför vi mammor borde styrketräna.

Take it easy

Vaknade vid 4.30 imorse, blev dessutom väckt några gånger under natten så energin är inte på topp just nu. Hoppar därför över träningen idag och satsar på ett tidigt morgon pass imorgon. Överkropp står fortfarande på schemat.
Känns ändå bra, har inget dåligt samvete för detta missade passet eftersom mitt envisa jag vet att jag tar det imorgon och då kommer energin användas till max.

Beauty sleep!

Ligger efter med sömnen och det är inte bra nu när det tränas en hel del. Sömnen är viktig! Somnar alldeles för sent och barnen har vaknat titt som tätt alla tre efter varandra på nätterna. Från torsdag till måndag kommer det garanterat bli lite sömn med tanke på att vi sover borta. Kommer ändå göra mitt bästa för att få några timmars sömn ska dessutom be min mamma ta barnen på morgonen när vi är där så vi får sovmorgon.
Idag har det köttats, det blev benen som fick sig ett rejält pass på gymmet!
Imorgon är det överkroppspass på schemat.
Torsdag. vila. (vi ska bila 40 mil)
Fredag träning med syrran, fast hon vet inte om det än.
Lördag: vila (Bröllop)
Söndag: Powerwalk med syrran vare sig hon vill eller inte ;-)
Måndag: Vet inte vad men något blir det.
Tisdag: Vila (bila hem)
Det positiva med att vara hemma hos mina föräldrarna är att de har ett träningsrum med motionscykel, löpband, crosstrainer och mycket annat bra. Det underlättar och jag slipper dra med mig mina grejer =)

Som på beställning

kom träningsvärken. Har insett att min kropp funkar så, har ofta träningsvärk. Fastän jag dricker mycket vatten och sköter strechningen någorlunda bra så kommer den väldigt ofta. Det är tydligen olika det där med träningsvärk, vissa får det ofta och andra nästan aldrig oavsett om man tränar lika mycket.
Dagens träning blev cardio och mage. Mage är något jag kör väldigt sällan, lyckas ofta få med den i andra övningar ändå.
Smäärrttaaaa!!! Tyvärr vet jag inte vad den övningen heter som vi körde idag, 50 rep*2 set (ska kolla upp det)men det kändes, I promise.
Ok, nu kör vi 50 st till!!

10-kort på Gymmet


Började dagen med den vanliga morgon gröten som äts 4 dagar i veckan. Havregrynsgröt med 1 dl äggvita och lättmjölk. Omega fetter och Kaffe.
Avslutade dagen på gymmet. Körde styrka övrekropp och avslutade med intervall löpning.
Köpte även ett 10-kort, nu ska det gås till gymmet 1 gång per vecka.  Som jag briúkar säga allt går bara man vill, trots att maken jobbar 11 dagar i sträck ibland så löser vi det. Måste få in mer variation i träningen därav gym träningen. Känner mig lite vilsen med alla nya avancerade maskiner så när jag löper spanar jag in andras teknik. Vad gör man inte för att lära sig ;-)

Nu är träningsvärken snart borta

Dax att arbeta upp en ny imorgon ;-)   Har just haft min andra vilodag denna veckan och imorgon går jag på´t igen. Längtar så det skriker i heeelllaaa kroppen!! Vill träna träna och träna. Helst hela tiden.
Lite galen är man nog?!

Vilodag och skräpmatsfrossa!!

God skräpmat på mcdonalds, nu godis, snart popcorn och en bra film. Kanske ett glas rött när man ändå är i farten.
Trevlig fredag gott folk!!!

Tabata Intervaller och proteinpannkakor

Hade nästan glömt bort tabata intervallerna. Körde de på löpbandet i 16 km/h.  Tufft och svettigt.
Idag stektes det egna pannkakor till mig och maken medans barnen fick äta de traditionella pannkakorna.
Egna påhittade Proteinpannkakor
2,5-3 dl äggvitor. Som vispas till hårt skum.
1 dl grahamsmjöl (fullkorn)
1 dl havregryn
2 dl lättmjölk
Stekta på rapsolja
Åts med mixade jordgubbar blandat med keso och kvarg.
En av pannkakorna åts dock med jordnötssmör.
En del protein som sagt.

Har du testat,

att lyfta upp dig från stå på huvudet till att stå på händer och tillbaka??
Sjukt svårt, själv klarar jag det bara om någon hjälper till liiiittee. Det är alltid kul att testa nya saker. Ta det försiktigt bara så du inte skadar dig.

Armar, axlar och övre rygg.

Are you ready?  Gahh. Det är sent men vad gör det?!
Bara ta fram redskapen och köra, självklart tittas det på greys samtidigt!

Att vara en liten Puff!!

Ingen träning igår och NÄSTAN ingen träning idag, ska hoppa upp på löpbandet alldeles strax. En sista minuten lösning. Hade tänkt styrke träning på gymmet idag men det kan bara glömmas. Har väldigt mycket som snurrar i tankarna just nu. Lite löpning gör nog sussen!

Hur hittar man motivation?

För en nybörjare som inte tränat innan måste man motivera sig själv genom att göra en plan på vad man vill ha ut av sin träning och ta reda på varför man ska träna. Det blir enklare om man förstår att träningen ger ett friskare och ett gladare liv.
Läs, ta reda på fakta och se resultat hos andra.
För de flesta är det nog resultaten som motiverar att fortsätta träna. Man mår bättre, blir starkare, sover bättre och orkar mer.
De synliga resultaten är för de flesta viktigast och ser man inga resultat då ger man oftast upp. Det tar tid,det kommer hända saker, ha tålamod!!
Titta på bilder, läs andras resor till sina minskade/ökande kg, minskade mått och muskelbyggning. Tro mig det ger kraft till att fortsätta. Kan de så kan vi!
Vad motiverar mig?!
* Andra människor. Precis så är det. Följer flera träningsbloggar och de jag fastnar för är de med många bilder. Bilder på deras egna utveckling, på andras utveckling osv.
* Att känna att styrkan ökar motiverar mig till max!!  Vem vill inte vara stark? Jag vill!
* Utmaningar. Älskar det! Just nu har jag en ny utmaning på lur. En utmaning som kräver uthållighet, styrka och balans. Inget som jag gjort tidigare men har länge velat testa. Detta motiverar mig till att träna mer och bli starkare.
Mina utmaningar kommer oftast från mig själv då slipper jag känna den yttre pressen, räcker gott och väl med de kraven jag ställer på mig själv.
* Backar dock inte om någon vill fightas ;-)
* Att blogga motiverar mig.
* Resultaten. Både de fysiska och emotionella.
Finns säkert mycket mer som motiverar mig, har alla sinnen öppna för träningsmotivation :-)
Vågar mig på en spänd och väldigt nära bild. Kommer säker ångra mig, men lite måste man bjuda på ;-)

Motivation

Så sant!
Träningen blir enklare om man har en drömkropp att sträva efter. Det ska var en drömkropp som är realistisk med de förutsättningarna man själv har. Man ska inte sträva efter någon annans kropp utan se potentialen i sin egna.

Marianas Mellanmåls Kasse.

Innehåller just nu.
Självklart är detta inte det enda mellanmålen jag äter och som ni kanske förstår så är jag en storätare, tro det eller ej ;-)
Nä nu måste jag äta, igen.
Föresten, ser ni den gemensamma nämnaren?!

Avklarat

Sveettiiggttt!!!
Så skönt för nu blir det två dagars vila från träningen.

Hinderbana

Här tas verkligen varje tillfälle i akt till hinderbanor.(Sist var det på barnpalatset) Lekpatser är ett perfekt ställe och för en liten person som mig passar det utmärkt ;)Självklart blir det enklare om barnen leker samtidigt och man har de med sig, annars tror väl folk att man tappat det helt.   Som tur var, var det inte en kotte förutom vi på lekplatsen så då var det bara att köra. Gladast blev jag över chinsen, har haft svårt för de men idag blev det ett par stycken vid varje varv.
På bilderna ser ni en del av banan.Vid sista varvet fick jackan åka av.
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
Nu blir det lite protein och cardio.

På darrande ben.

Dagens underkropps pass avklarat. Härligt, nu blir det fokus på resten av barnen som ska hämtas från förskolorna. ( stora tjejen, Emilia är hemma och är lite krasslig) Därför blev det möjligt att köra dagens träning nu. Sommar utmaningen går framåt. Formen trimmas och beach 2012 närmar sig ;-) längtar till härligt väder och sommar bränna. Ha det gott!

 

 

 

Gymma, gymma, gymmat

Har varit extremt sugen på att gå till gymmet och träna, idag kunde jag inte motstå. Barnen fick stanna hemma med Michell och jag drog till bästa gymmet i närheten. Nöjd och tillfredställd, armarna är utmattade =)  Nu funderas det starkt på att fixa ett 10 kort så att gymmet får besökas en gång i veckan och resterande träning görs hemma. Blev överlycklig av att få se en skymt av den nya crossfit anläggningen. Måste testas snart!
Vad hände med dansklass tjejen, som förr bara gick på stepup, arobic och dansklasserna. (gillar det fortfarade men!) Jo, hon blev förälskad i gymmet!!

Knas

Inser att veckoplaneringen väldigt sällan håller. Lyckas ändå få in den träningen som jag vill utföra och det är väl det väsentliga?! Vila idag, kroppen behöver verkligen det.

Why walk when you can dance!!!

I'm just saying..Älskar att dansa! Bra musik och i'm on =)

Yesterday

Träningsvärken i övre ryggen efter gårdagens styrketräning värker gott. Hann inte med fredagens pass, så igår blev det både styrka överkropp och intervall träning på löpbandet. Sååå härligt!
Vilodag idag men är sjukt sugen på att träna ändå. En PW med skön musik i hörlurarna kan inte skada.

Jippie jippie yay!!

Fick till 1 timmes träning idag med.  Styrketräning ben/rumpa sedan cardio!!
Efter denna helgen så måste maten skärpas till.  Ska passa på att njuta av god påskmat och godis denna helgen. Sedan är det socker stop ett tag framåt.

Time!!

Denna veckan är verkligen inte den bästa när det gäller att hitta tiden för träningen. Fullt upp! Körde ett väldigt kort pass nu på kvällen, bättre än inget.
Nu är det några dagars ledighet, då ska det förberedas en del inför påskhelgen. You know what, i´m gonna do it anyway!  På fre-mån är mannen hemma och då blir det enklare att ta tiden till träningen.
Allt går bara man vill.
Imorgon: Styrka underkropp
Fredag: Styrka Överkropp
Lörd/söndag: cardio
Måndag: Vila.

20 min styrka överkropp+40 min cardio.

Gårdagens missade träning tog jag igen idag. Känns verkligen toppen. Nu blir det valnötssnacks och desperate housewife. Ni har väl inte missat kesos mellanmål.

 

Valet

Att välja, sy ett par hare öron till sonen så han kan klä ut sig till påskhare eller träna.  Valet var inte svårt, ett par haröron i väntan på att användas.
Imorgon blir det ett extra tungt pass istället!

Frossa

Efter helgens frossa(både fredag och idag) kändes det extra gött att hoppa upp på löpbandet och svettas rejält!! Duschen kallar..

 

RSS 2.0