Protein bollar

Medans barnen rullar sina chokladbollar så exprimenter jag med protein bollar.
Inte alls illa! Mums.
250g kesella kvarg
1 dl chokladprotein
1,5 msk kakao
ca 2 dl havregryn
2-3 msk kaffe (kan behövas lite mer)
1 msk hermestat socker
Blanda alla ingredienserna och rulla. Sedan rullade jag de i sockerersättningen och havregryn. Hade det funnits kokos hemma så hade de rullats i det.
Idag är vår ätardag så ikväll på bion så blir det riktig choklad. Var bara tvungen att testa, nu ligger de i kylskåpet och kan ätas när som. Ska testa lägga några i frysen oxå :)

Övningarna

Som ni redan vet så tränar jag endast hemma träning. Har länge funderat på att videofilma och lägga upp övningarna man kan göra både hemma och på gymmet. Har tyvärr inte tiden för det. Vill därför hissa en flagga för denna sidan som faktiskt har alla de övningarna som jag kör hemma.  Allt från Kettlebells övningar till styrke övningarna för ben, armar, rygg och mage.  Övningarna för magen är verkligen toppen, älskar att de inte visar de "klassiska" situps övningarna, eftersom de bidrar till delade magmuskler.  För de som varit gravida så är vanliga situps inte bra. Vi ska köra övningar som drar ihop magmusklerna och tränar stabilitet.
Här är en del av mina favoriter
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/swings
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/front-squat
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/militarpress
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/alternativ-rodd
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/vaxelvis-rodd
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/spindelgang-ovning-for-en-platt-mage
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/armstrack-med-hantel-ovning-for-starka-armar
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/bred-framatbojd-rodd
http://aktivtraning.se/traning/styrketraning/militarpress-med-en-arm-ovning-for-starka-armar (kör båda armarna samtidigt)
Jisses, Skulle kunna lägga upp hur många övningar som helst, love them all =)  Gå in och läs. De har verkligen en massa bra tips om all sorts träning!

En bra start

Börja med morgonträning om du kan, det är verkligen toppen. Två koppar kaffe på morgonen sen var det träning för underkroppen som gällde. Testade isländsk skyr, den innehåller 16g protein per portion. Till min förvåning så var den god. Nästa protein rika inköp blir äggvita på flaska, har hört att det ska finnas på Willys. Nu biggest loser!

 

Aktiv vilodag


Vilket innebär att träningen inte riktigt är gjord på bestämd tid eller specifika övningar, däremot en hel del motion i vardagen. Mycket cykling med en 13 kg tjej på pakethållaren, en hel del andra aktiva motions val. Exempel är att välja trappor istället för hiss. Osv. Därav kallar jag det för aktiv vilodag.
Just i denna stund är det endast vila som gäller. Myskläderna dras på och kanal 5 slås snart på.
På schemat imorgon, morgonträning.

Dagens..

Det blev axlar och snart blir det cardio. Barnvakten är snart på väg, jag och Micho ska ut på PowerWalk.
Riktigt skoj att han oxå kommit igång med träningen. Nu kommer han köra mer styrkeövningar och har anlagen att bygga armmuskler snabbare än andra, fuuussskk!  Ska passa på att avslöja att han gjort sig av med 14 kg på 9 månader och nu är det dax att bygga muskler.

Sorry!

Har bloggat dåligt i ett par dagar. Måste bli på hugget igen. Dricker kaffe nu och snart ska det köras ett styrke pass.(kaffe tipset har jag snappat upp av någon!)
Problemet just nu är att jag har tappat fokus och schemat följer jag inte alls. Grrr. Blir arg på mig själv. Visst tränar jag men vart är strukturen. Man ska alltid ha en plan annars blir det bara kaos efter ett tag.
Vilken muskel grupp ska det köras idag? Ska ta en funderare på detta och följa en plan.
Målen är självklara och det gör träningen enklare.

Leksakslådan

Plockar fram hopprep, träningsband, hantlarna, hand/fotleds vikterna och mattan från favorit lådan. Klockan är bara 9.20. Ena dottern är i skolan, sonen har redan slagit mig i kortspelet finns i sjön, alla rummen är städade, kaffet börjar verka och nu är det "min" tid att göra det jag behöver. Melanie väljer att sitta i vagnen en stund och lyssna på mammas musik samtidigt. Uppvärmningen bestod av rodd med band varvat med hopprepet. Styrka för armar, övre rygg, ben och rumpa. Ett tips är att när man vill att det ska kännas extra i rumpan använd fotledsvikterna (billigt investering). För att verkligen se att man har rätt hållning när man lyfter med vikterna så är spegeln A och O, i mitt fall iallafall.Ha en härlig fredag.

 

 

Don't beat your self about it

Känner av halsen en aning, nej nej nej!! Ligger halvt utmattad i soffan och intalar mig själv att det är okej att hoppa över träningen idag. Så nu är det bestämt. Vilodag it is! Men det gäller väl inte er ;-) iväg till gymmet om det inte redan är avklarat. Saknar gymmet, speciellt gymmet på det förra jobbet, fick ju oftast ha det helt själv. Stor saknad.

Fika

På jobbet är de väldigt generösa med fikat och det bjuds ofta på tårtor, kakor och bullar. Varför känner man sig ofta illa till mods när man tackar nej och folk sneglar lite på en?  Ska man alltid behöva stå till svars om varför man faktiskt tackar nej?
Vilken härlig (tillgjord) bild, där hade jag gärna stått. Älskar både höjder och träning, vilken underbar kombo.
Dagen kettlebells träning klar och det var extremt jobbigt att utföra idag, tröttheten som talar.

Cardio

Kesella i handen, duschad och dagens träning avklarad.

Sommar utmaningen

Hur går det? Ser att det är en del som är inne och läser, kan inte låta bli att undra om ni tränar?
Vad era mål är?
Själv kör jag på som vanligt, nu på kvälls kanten blev det KB träning och fokus på the get up. Har en förmåga att böja på armen ibland så det är verkligen fokus som gäller här.

Turkish get up

Gårdagens träning med kettlebells. Blev avbruten ett par gånger så koncentrationen var inte hundra. Vilket ledde till att jag körde ytterligare ett kort pass.
Swings, clean and press, benböj med 12 kg, burpees med kb lyft. Sedan skulle fokus vara 100% när Turkish get up skulle övas, det är min egna lilla utmaning. Börjar med 8 kg, just nu är tekninken A och O. Sedan får vikten bli tyngre med tiden.
För er som inte vet vad turkish get up är, kolla videon. Detta är en övning som många MMA fantaster kör. Tränar verkligen hela kroppen i en övning.
http://www.youtube.com/watch?v=GS7wQEMl7kg&feature=related

Imorgon så..

Det blev ingen träning idag och det känns surt. SUURRTT!!! Så är det ibland, inget att hacka upp sig på. Imorgon körs det gärnet istället, extra hårt. Extra tungt.

Intervaller

Löpbandet är plötsligt ett sätt för mig att hantera en del känslor! Jisses, det är toppen för den känslosamma bergodal banan inom mig! Nu börjar träningen ge lite(med betoning på lite) resultat.

 

Inte som planerat

Ca en mil runt sjön+cirkel träning. Hade tänkt dra till gymmet men ändrade mig i det sista och tog cykel turen istället. Måste inhandla en lampa till cykeln för det var riktigt mörk på vissa ställen och jag var tacksam för appen i mobilen som gör att halva skogen lyser.
Lika fint som alltid.
Kände mig lite som han i Temple runner när jag försökte att låta bli att falla över kanten på vissa ställen.

Fånga tiden

Vad gör man när barnen sitter fint och pysslar? Tar fram godsakerna och kör dagens styrke pass. Dagens träning avklarat och det känns härligt. Klappar mig själv på axeln ;-)

Me, myself and I

På det lilla gymmet. Redskapen stod och ropade efter mig så det blev ett pass för ben och rumpa. Körde armar och axlar oxå men avslutade inte det eftersom ena axeln behöver vila och det kändes. Så inga axlar på ett tag. Slänger in lite bilder...

Yoga.

Nu kl 21 finns tiden att stretcha och köra yogan.  Uppvärmning först självklart. Min kropp skriker efter stretchen, vill ju inte bli stel.  Bara att köra, extra härligt att Desperate Housewife går på tv:n under tiden.

Tidig träning

Körde träningen på morgonen. Kanske, kanske kan det bli så att vissa dagar orkar jag köra just på morgonen. Det är skönt att ha den delen av vardagen avklarat, samtidigt som kroppen är van vid kvälls träningen och saknar det när kvällen närmar sig.
Det är verkligen en inprintad vana.
Hur går det för er med sommar utmaningen?

Intervall löpning

Söndagens träningsupplägg på löpbandet fick hjärtat att bulta och svettet att rinna. Det är tränings kärlek för mig! Körde träningen i förmiddags och nu skulle det lätt kunna köra ett till pass, måste hejda mig och vila till morgondagen.
Kortet är taget i fredags innan träningen.
Har insett att bloggen innehåller väldigt få bilder och det ser tråkigt ut. Dags att liva upp stället, kanske...

Till frukost

Vitaminer. Omega 3,6,9, ett glas berocca och havregrynsgröt med ägg i och hallon. Sedan morgon kaffet och man är redo att möta dagen.

Att få tiden att räcka till träning.

Mycket handlar om planering för mig. Imorse kunde man förutse hur dagen skulle se ut. Bank ärende kl 10, barnen hemma, bio kl 16.30, goda gäster efter kl 19. Ja det säger säg själv ingen tid att träna efter kl 9. Så det var bara upp och hoppa servera frukost och köra ett styrka pass. Samma upplägg som i onsdags men avslutade med kettlebells swing. Vilken härlig dag det blev efter det.

Sommar utmaningen..

Självklart hänger vi på. Från idag fram till 1 juni. Olga rönnberg utmanar. Dock tränar jag inte idag. Vilodag. Nu ändras upplägget och det blir inte träning måndag-fredag. Upplägget kommer se ut ungefär så här, Måndag: styrka hela kroppen. Tisdag: stretch+yoga. Onsdag: styrka hela kroppen. Torsdag: aktivt vila Fredag: styrka hela kroppen. Lördag: vila. Söndag: löpning. Självklart kan detta ändras under tiden. Under dessa veckor så lägger jag in striktare mat hållning med jämna mellanrum. Kommer köra med en före och efter bild till denna utmaning. Gör det du oxå. Motivera dig själv genom det!! Kom ihåg att använda måttbandet och inte för ofta vågen. Se resultaten och forma din beach 2012 kropp med start idag.

RSS 2.0