God hallonfluff

En bra protein efterrätt eller kanske efter träningspasset. Ca 3 äggvitor vispas hårt i med 250 g kvarg, lite sockerersättning, smått tinade hallon och vispa lite till. Redo att serveras.

 

Räcker till 2 portioner enl mig då. Hade iof lätt kunnat äta upp allt men maken ska få en portion nu efter hans träningspass. Det förtjänar han, blir nog att jag tar mig några slevar ändå ;)

Promenix på löpbandet

Det vågar jag mig på idag. Är sjukt sugen på lite armhävningar, plankor men får snällt vänta lite till. Ser nästan ut som om det är en präst krage jag bär på.

Veckan träning

Får inte ta i allt för mycket pga operationen så veckans träning blir lång promenader. Dels för att få röra på mig och för att komma ut i friska luften. Det är bara att göra det bästa av situationen.

Svishh

Så var dagen slut och ingen träning är gjord. Funderar på om jag hinner träna imorgon bitti men det är nog inte det bästa med tanke på hur resten av dagen ser ut. Dansa ska vi göra (på kvällen) och när vi dansar, så dansar vi :)



(bilden är tagen från förra helgens 30 årsfest med färgtema9

Träning

Igår gick jag på en pw och på kvällen kördes det ett arobic pass.  Idag blev det en morgon Pw och sedan ett KB pass.  Ska försöka träna imorgon oxå. Sen blir det ingen träning på ca 1 vecka. Jag får inte träna efter måndag eftersom jag ska opereras. Känns surt faktiskt att ha träningsförbud!! Det var längesen jag tog en träningsfri vecka. Ska försöka satsa på att strecha musklerna, har slarvat med det och det börjar märkas.  Idag har jag börjat med protein drinkar och extra aminosyror. Upp till bevis.  Tränar ni??? I hope so :)

Första video inlägg

Här får ni se en del av dagens pass med kettlebells. Kör en kort variant på videon. Finns inget bättre än att köra träningen utomhus, speciellt med dagens underbara väder :)
http://www.youtube.com/watch?v=NsAFIsyb9qY&feature=youtu.be

Tränat

Det blev ett svettigt pass trots allt. Körde ett rejält arobic/dans pass här hemma. Vaniljkesellan gjorde susen och kraften i ögonen kom tillbaka, lite för bra eftersom jag fortfarande är vaken. God natt!!

Ska eller ska inte?!

Det är inte ofta som det velas ang träningen. Oftast kör jag bara, oavsett tid, ork osv. Men jag är sjukt trööööttt! Igår somnade jag redan vid 20.30 det händer aldrig. Natt människa som man är. Min pollen allergi tar kål på mig just nu, ögonen vill bara stängas och det är problemet!! Nu ska jag njuta av kesella vanilj med bär och sedan hoppas att ögonen piggnar till. Gör de inte det så hoppar jag över träningen idag. Ibland får man bara acceptera att det inte går, booring.

Formcheck

Axelpasset tog verkligen på rätt ställen, det känns härligt i axlarna idag. Dagens pass kördes med fokus på rumpa och lår. Körde mycket basic övningar. Ikväll blir det 30 årsfest med temat färger. Ska bli riktigt skoj.

Axlar på gym.

Det har tränats idag, halsont är borta men nästäppan är i full akt. För att klargöra det hela så ska ni veta att det är pollen och det känns som man är sjuk fast man egentligen inte är det. Körde mest axlar idag. Hann med en tur tur till gymmet i förmiddags, gött! Först kände jag mig inte riktigt nöjd.
Hmm?! Ifrågasatte mig själv, tog jag i tillräckligt mycket? Insåg snabbt att svaret var ja när axlarna och armarna var helt slut när jag skulle föna håret. Mjölksyra!! Passade även på att sitta i bastun en stund när jag ändå befann mig där, göööött. En annan orsak till att jag älskar att åka till gymmet, man får vara själv. Bara få tänka, rensa tankarna utan att bli avbruten. Får även vara fokuserad och koncentrera mig på övningen, tar den på rätt muskel? Har jag rätt hållning osv. Har ofta tänkt på varför folk på gymmet vilar så extremt länge mellan varje set. Förstår att de vill att muskeln ska vila men vissa väntar i en evighet? Kanske är det för att de har tiden till att kunna vila så länge?! Eller?!..måste forska lite kring detta känns det som. Testade denna proteindrinken strax efter passet, helt ok. Imorgon ska det hämtas aminosyror från posten för nu är de här :)

Halsont=ingen träning idag

Har varit dålig hela veckan egentligen men ändå så pass oki att jag kunnat träna korta pass. Inatt Började det skära i halsen och det innebär ingen träning. Där går min gräns. Vilodag idag och så hoppas på snällare hals redan imorgon. Barnen och jag tittade på massa kort igår och bland de hittade vi kort på gravidmagen. Snacka om att man hade en helt annan tyngdpunkt då, haha.  På 4,5 år var jag gravid 4 gånger varav tre var fullgångna och då var magen uttänjd till max. känns overkligt nu när man ser på det, känner både en saknad men samtidigt väldigt lättnad över att faktiskt ha det avklarat. (vi är nöjda med våra tre småttingar) Ett under vad kvinnokroppen är flexibel till att åstadkomma.

 

5 dagar innan sonen föddes

Igår kördes ett tabata magpass. Det brändes, i promise. Då valde jag 2 övningar som kördes i 4 min per övning. 20 sek det hårdaste man kan och vila 10 sek. En paus på ca 1 min mellan övningarna. Avslutade magpasset med plankan 1min*2 .

 

Vad gör det för skillnad?

Har just beställt aminosyror, för att se hur min kropp reagerar på det. Har läst en massa runt omkring både intag av extra protein och aminosyror. Det finns massvis med forskning och många säger olika.  Själv har jag märkt en stor skillnad under de korta perioder då jag har intagit extra protein drinkar före och efter träningen. Stooor skillnad. Trots att det bara varit under kort tid.
Idags läget får jag i mig all protein via mat, tänker extra noga på att maten innehåller protein.
Nu har jag bestämt mig för att testa och se vilka möjligheter/vilken skillnad det gör på min kropp att köra med extra protein och aminosyror före/efter träningen. Kommer självklart ta en före och efter bild inom en viss tid.
Väntar med spänning på både aminosyrorna som har beställts och på det proteinpulvret som makens (bodybuilding) kompis har beställt till mig.

@thetrain

Hela dagen igår var det full aktivitet på möhippan. Många kalorier förbrändes. Vi körde bågskytte, trekamp, sumobrottning, en del boxning och laserdom.

Älskade boxningshallen! Sandi möhippan körde ett riktigt hårt pass och sedan fick hon köra tre ronder med en blivande proffs boxare. Sjukt roligt!

 

Vad väljer man att läsa om i kupé tidningen.

 

Resultat i mått

Vikt: - 6kg
Midja(mätt runt navel): - 18,5 cm
Stuss: - 6 cm
Biceps: +1 cm
Lår:+1 cm
Första måtten togs 9/5 2011
Andra måtten togs idag 11/5 2012
Vill inte skriva in mina cm mått eftersom tanken är inte att någon ska jämföra sina mått med mina. Tanken är att motivera till att dokumentera sina egna resultat.
Det är ganska öppenbart att det har byggts muskler och bränts fett på rätt ställen när man ser det så här :)
Vad har jag gjort under detta året?!
Tränat tränat tränat. INGA bantningskurer, har ätit hälsosamt, gjort mig av med mitt socker behov, efter det har jag ändå unnat mig gosaker då och då.
Hur ser forsättningen ut?
Att bli starkare, smidigare, mer uthållig och mer muskulös på ett "feminint" sätt. (finns väl inget annat sätt när man är tjej, hihi)
Det ska fortsättas tränas, hitta nya utmaningar, hitta flera mål osv.
If I Can Do It, You Can Do It!!!!!
Då, bilden är tagen 3 mån efter sista graviditeten. De kilona satt kvar för länge innan jag tog tag i det. Dessutom var det mycket tuffare än efter de tidigare graviditeterna då kilona rann av själv.
Är på sätt och vis tacksam för att jag fick kämpa bort det eftersom träningsintresset och de nya målet gör mig lyckligare :D
Idag innan träningen.

Cirkelträning

körde 6 övningar*3 varv. 30 sek per övning 10 sek vila.
1. Burpees 30 sek
10 sek vila
2. Armhävningar 30 sek
10 sek vila
3. Hopp från knä 30 sek (står på knäna, hoppar upp till squat ställning och sedan ett hoppa upp med knäna)
10 sek vila
4. Knäböj 30 sek
10 sek vila
5. Dips 30 sek
10 sek vila
6. Utfall 30 sek
Efter varje varv vilade i 30 sek.
Körde lite magövningar efter hela cirkelträningen. (som jag helst av allt velat visa på video men får inte till det men snart, kanske)
Gött nu blir det 2 dagars "vila"
Imorgon blir det nog en hel del fysiska aktiviteter  i form av tävlingar. YEEEEYYY!!!

Morning morning

Testar nyttigare havregrynsgröt, som vanligt åker det i ca 2 äggvitor och en skvätt mjölk. Lill tjejen här hemma lyckas alltid glufsa i sig hälften av min gröt, hon älskar det. Busungen. Ibland behöver man en väckarklocka för det är oerhört lätt att bli hemma blind. Som jag skrev igår att det inte händer så mycket med utvecklingen. Idag åkte måttbandet fram och visst har det hänt lite. Inga jätte förändringar men det har ändå ändrats till det bättre. Vågen står på det samma som förut, vilket är jättebra för min del. Sen får man inte glömma styrkan och hur uthålligheten har ändrats. Som sagt det är lätt att bli hemma blind. Det var ungefär ett år sen som jag trappade upp träningen, ska försöka gå igenom gamla anteckningar och sedan jämföra resultaten. Återkommer med det senare.

Video!?

Idag filmade jag en snutt när jag körde sista rundan med Kettlebells, tänkte lägga upp det men man måste nog göra det via Youtube för att sen lägga upp videon på bloggen och det är moi inte riktigt redo för...  Got to think about it!  Flåsigt, svettigt och tufft.  Det hade ni märkt om ni sett det ;)
Yes, dagens träning är avslutad och nu är det bara ett tränings pass kvar denna veckan.
Har planer på att lägga om träningen lite, ta bort en dag faktiskt. Satsa på 4 pass i veckan, självklart köra extra tufft de dagarna och köra en kort/lång promenad efter varje träning. Ute eller på löpbandet. Det händer alldeles för lite med utveckligen nu. Dags att röra om i grytan.

Lunch

Dagens lunch tallrik. Istället för rostbiff så kan det vara kycklingfile, lax, tonfisk eller räkor/kräftor. Super enkelt att ha ingredienserna på jobbet eller hemma och bara lägga upp.

After a long day

Vart borta hela dagen, stått på benen mest hela tiden, kom hem kl 21.15.
Trött och utmattad. Det är ingen ursäkt till att inte träna. Leta inte ursäkter för då kan vi hitta de varje dag. Träning borde vara en del av vardags rutinen precis som mycket annat. Här kördes tabata intervaller på löpbandet. Började med 7 min Powerwalk, 4 min*2 intervaller och avslutade med 7 min Powerwalk. Trögt att komma igång men känslan när man väl har gjort det är fantastisk.

Längre pass

Dagens träning blev längre än vanligt, lite för att kompensera missade pass dessutom för att jag orkade och hann.
Överkropps passet, kördes med fria hantlar:
Började med arobic uppvärmning ca 10 min.
Delade sen in övningarna i 3 ronder.
Första "ronden" varvades dessa övningar.
Framåt böjd rodd 12 rep *3 set
Axelpress 12 rep*3 set
Andra "ronden".
Bred rodd 10 rep *3 set
Sidolyft(axlar) 8 rep *3 set
Tredje "ronden".
Armsträck (triceps) 10*3set
Bicepscurl 10*3set
Bröstpress 15*2set
Avslutade med 16 min powerwalk på löpbandet.
Efter passet åt jag en burk lätt kvarg 250 g (ICAs) med liiite fun light.

Helgen

Fullt ös hela helgen. Det trevliga besöket kom med bilen. Ingen träning igår eller idag men dansgolvet lyckades vi bränna en hel del kalorier på.
Maten har inte varit den bästa, det rättar vi till imorgon.
Fötterna värker och kroppen behöver vila.
Nästa veckas plan är träning mån-fredag. Helgen är bokat för annat ;)
Hoppas ni har haft en mer träningsfull helg om inte kör ni hårdare under veckan, just like me.

Dagens 30 min träning

Upplägget såg ut så här:
300 hopp med hopprepet (varav 200 med höga knän och 100 jämnfota)
75 KB Swings( varvat enarms swing/två arms swing)
Vila 40 sek.
200 hopp med hopprepet (varav 100 höga knän och 100 jamnfota)
50 KB Swings
Vila 30 sek
100 hoppmed hopprepet (50 höga knän och 50 jämnfota)
25 Swings med en tyngre KB
Vila 30 sek.
Utfallssteg 12 rep med 8 kg KB * 3 set (vid varje utfall drog jag KB:n under benet till andra sidan)
Benböj med 8 kg KB 12 rep * 3 set
Vila 30 sek
Hunden 25 rep*3 set (när man står på alla fyra och lyfter benet i 90 graders vinkel)
Rumplyft 25 rep*3 set
Vila 10 sek.
Plankan 1 min*3
Svettigt svettigt.

En mil på springande ben

Det är första gången någonsin som jag bestämmer mig för att jogga en mil. Klarade det, vilket var det viktigaste. Klarade det dessutom utan större ansträngning och under en timme. Är fortfarande i chock tillstånd!! Har egentligen aldrig tyckt om att jogga därav har jag kört intervall löpning. Men efter joggningen i Västerås så fick jag mig en funderare, hur mycket orkar min kropp. Inser att intervall löpningen har bidragit till mycket och även styrketräningen för benen. Vilket tidigare har varit min svaga punkt. Vet inte om lång löpning kommer bli en del av min träning men om det blir det så ska det satsas mer på gympass för benen. Tror på att man ska träna upp benen ordentligt för att de ska klara sig genom långa och många löpturer. Vill inte ha skadade knän/ben. Vi har verkligen en fantastisk sjö bara några få minuter hemifrån som man kan springa runt och med den naturen blir det härligare att ta sig en tur. Yes jag hann ta några bilder på vägen ;)

 

Löpning i vårvädret

Löpningen i förmiddags kändes kanon bra. Tyvärr inte lika bra när jag insåg att bilnyckeln som låg i fickan inte låg kvar där. Brukar inte ha med mig bilnycklarna när jag löper men idag blev det tyvärr så. Inte lika kul att gå löp varvet i panik men om vi ser det från träningssidan så fick jag med både pappa och syrran på en Powerwalk ;) Pappas kommentar efter en stund, Var det ett maraton du sprang. Hehe! Vi hittade inte nyckeln och reservnyckeln låg hemma i Floda. Nu är vi hemma med en brorsans bil och till helgen kommer syrran med våran bil. Allt enligt min hemliga plan, en smyg Powerwalk och besök till helgen. Kan det bli bättre.

RSS 2.0