Jaa..

Visst blev det träning ändå. Cirkelträning för hela kroppen. Uppdelat i 6 övningar, 50 sek per övning 10 sek vila för att gå över till nästa övning. Två varv. Sedan 3 magövningar 50 sek per övning 10 sek vila. Eftersom det är så intensivt man kör och man ska verkligen ge gärnet så känns det.
Övningarna bestod av
1: hopp bak och framåt med benen (skidåkning) lutad mot soffan.
2: Utfall bakåt och sidan, byt ben.
3: Armhävningar lutad mot soffat. Alltså händerna på soffan.
4: Händerna på marken en boll som man hoppar över, från sida till sida.Höga hopp med benen.
5: Benböj och hopp.
6: Pull ups.
Sido crunch båda sidorna , och cykel situp.
Det hela tar 15 min.

Dags att planera om en del

Har ju kört träning mån-fred och nu måste det ändras. Det känns i hela kroppen att det behövs en ny plan. Velar dock mellan att träna 2 dagar och vila 1 dag osv...eller träna varannan dag. Det är värt att fundera på det.  Tog med gym kläderna till jobbet idag men kände att inte att min hjärna riktigt var med på det. Inte kroppen heller för den delen. Får se om kraften kommer tillbaka senare idag annars skippar jag dagens träning och satsar på ett bra träningsupplägg till kommande dagar.
En påminning! Låt det inte gå för länge mellan måltiderna för då kommer söt suget. Försök hålla dig till 5-6 mat intag per dag. Bra mellanmål, fulla med protein. Ett sånt kan vara keso med valnötter. Älskar det! Sedan nyttig lunch och middag. Själv har jag redan ätit 4 matintag idag. Ja, frukost, mellanmål, litet mellanmål igen (för att inte hungra ihjäl till den senare lunchen) och sedan lunchen.
Dagens lunch bestod av en mix sallad. Fullkornspasta, spenat, sallad, kyckling,räkor,keso, bönor, oliver och solrosfrön och till efterrätt 5 stora jordgubbar.
Till nästa mellanmål blir det en protein drink och till middag hemmagjord pizza med sallad.

Nu blir det cardio och mage/rygg

Here we goo!!

Torsdagen pass

Missade att träna i torsdags så idag körde jag ett rejält cardio pass. Nu är veckans 5 tränings dagar fyllda och jag är nöjd med insatsen.

Dj put the music on

Att träna med musik gör att du orkar mer, tar i lite extra och får mer kraft. Det är bevisat! Visst stämmer det. Man ska självklart ha rätt sorts musik i hörlurarna och det hade jag idag. Nrj appen är kanon när man ska träna.

Blidde ingen träning idag.

Vart tog tiden vägen?!  Får köra ett pass imorgon och kanske ett extra till helgen.  Känns endå oki att hoppa över dagens träning med tanke på träningsvärken överallt..

Styrka

Idag kändes det overkligt när jag insåg vilka vikter jag klarar av att använda på gymmet. Styrkan ökar. Otroligt att det är möjligt att kunna öka i styrka så. Kan jag så kan definitivt du. Har haft träningsvärk i benen sen i måndags och efter dagens träning så lär armarna/axlarna och ryggen skrika i värk snart. göööött!!!

Dagens avklarat

Känns gött. Lite kramp i ben. Måste bli bättre på att dricka vatten. Ska ha med flaska till jobbet som kommer fyllas på några gånger för där dricks det dåligt. Imorgon är det semle dagen och här är vi inställda på att unna oss det. För det är ju trots allt favorit bakelsen och jag skulle lätt kunna äta en hel semle tårta.

Lägger in morgon dagens träning

I tankarna. Vad ska jag träna, hur ska det se ut osv. det blir kb träning imorgon. Swings, benböjd med kb, Clean press och burpees med kb lyft över huvudet. Kommer köra stenhårt i 20 min sen är det klart. På tisdag är det yoga/stretch och på onsdag blir det gymmet på jobbet. Kör troligtvis rygg, armar och ben. Resten av veckan får planeras senare. Gör alltid upp en plan på träningen, det blir enklare att hålla sig till den då.

It`s not easy

Feel like titanium

Läste någonstans att ett av testen för att komma in på polishögskolan var att klara 2 km på 10 min. Så jag tänkte whay not testa?! Klarade det! 9.56 var den när 2 km var klara. You can do it just put your mind to it, och det gjorde jag. Körde inget löparpass igår så det var oki att köra idag. Började med 10 min pw sen spurtade jag i 10 min.

Hur går det med träningen?

Tränar ni!! Själv har jag besökt arbetsgymmet två dagar i rad och gårdagens träning är jag riktigt nöjd med men dagens träning gick åt skogen. Ja nackdelen med att träna på jobbet är att man kan råka träffa någon där. Så för mycket prat och för lite träning. Visst är det kul att träna med andra men när jag tränar så vill jag koncentrera mig. Känna av muskeln och arbeta. Håller mig till att träna på onsdagar där. Då är man ensam. Hur gillar du att träna? Träna med andra eller själv? Ska jag träna med andra så vill jag göra det för att hjälpa/inspirera/ ge nya idéer. Det är riktigt kul!!

Värken kom och min kropp är glad

Rumpan värker. Så mina 100 benböj , 80 benlyft+spark och ett par övningar till gjorde susen igår. Körde endast 2 set men många rep per övning. Tränar aldrig kroppen utan uppvärmning. Så uppvärmningen var lätt joggning i 10 min. Imorgon är det över kroppen som ska pumpas ;-))

Hoppas på värk

Körde riktigt hårt benpass dock utan tyngder. Men det kändes och brändes i både rumpa och ben.. Hoppas sjukdomarna håller sig borta ett tag så man kommer in i rytmen igen.

Träning imorgon!!

Håller tummarna för det.. Jag längtar och speciellt efter denna helg med en massa kalas. Kommer att köra styrka för underkropp eftersom det var ett tag sen och sen på onsdag köra ett pass för överkroppen på jobbets gym.
Shit vad jag längtar efter värk i musklerna,hmm lite galen, jaaa.
Veckans tränings upplägg kommer se ut:
Måndag: styrka underkropp och 15 min löpbandet.
Tisdag: Strech/yoga
Onsdag: styrka överkropp.
Torsdag:Intervall på löpbandet.
Fredag: Kettlebellspass.
Lördag: Vila
Söndag: Vila
Sammanlagt blir det ca 2,5 timma träning på hela veckan. Det är ungefär vad vissa spenderar på att titta på tv:n/surfa per dag.  Det är med andra ord en tid man har i vardagen som man kan ta av. En tankeställare kanske?!

Inte frisk än

Börjar få riktig abstinens. VILL TRÄNA!!! Men förkylningen sitter fortfarande i. Det ända man kan göra är att försöka att vila i den mån det går och sen när jag blir frisk ska det köras som aldrig förr. Full med ny tränings energi!!  Känner verkligen att det är svårare att äta nyttigt när man inte tränar. Kroppen vill ha skräp just nu och visst har jag unnat mig onyttigheter men nu får det räcka. Kan man inte träna för att man är sjuk så kan man i allafall äta rätt för att hålla sig på spåret, så att säga. Eller??!!

När det inte går som planerat..

Då är man sjuk

Och träningen får läggas åt sidan tills förkylningen är helt borta. Det är ingen ide att träna när man är krasslig. Tränar man för att må bra så ska man inte träna när kroppen är sjuk. Till er som är friska, träna lite extra för mig.

Ingen träning idag..

Igår höll jag mig till schemat överkropp + löpbandet. Idag kommer det inte tränas för här finns känningar för en kraftig förkylning. Hoppas ni tränar på och håller er friskaiallafall.

Plankan i svåraste ställning.

3min och 15 sekunder. Det går framåt och jobbigast är det för axlarna. Visst känns det även i mage, rygg och ben men axlarna känns det mest. Axlar imorgon. Om halsen inte blir värre. Har haft en aning hals ont idag.

Träningsfri helg

Körde intervall på löpbandet, fick in ett nytt intervall pass efter att ha läst gårdagens iform tidning. Nu blir det två dagars aktiv vila. Idag smaskades det med en gudomlig vitchoklad "psnnacotta" till efterrätt. Unnar mig vid rätt tillfällen och sedan är det bra. Känner mig i balans med sockret nu, inga som helst socker skrik i kroppen. Inget beroende här eller jo träningen är ett beroende.

I brevlådan det låg och väntade på att läsas

Nu är inspirationskällan både i tidning, TVn ( biggest loser) och i blogg. Dagens träning är kryssat i kalender. Har du gjort dig förtjänt att kryssa?? Gör det!

RSS 2.0