Morgonpass klart, PUHHH...

Avundar de som utan svårigheter kör sitt träningspass på morgonen. Det hade varit en dröm om jag var en av de. Hade dessutom underlättat vardagen om man fick klart träningen innan vardagen med barnen började.
Idag kördes passet på morgonen. HJÄLP!! vad jobbigt det var. Man ska dessutom göra passet på tom mage vilket inte är en hit här. Men det gjordes ändå och det lär dröja innan det händer igen, gissar jag.
Kanske är det en vana som kroppen ska vänja sig vid?!  Det återstår att se om det någonsin kommer bli en vana.
Kör du morgon träning??

Sätter i en högre växel

Mitt nya träningsschema kommer se ut så här.
Måndag: Styrka överkropp+15 min löpning
Tisdag: Styrka underkropp+15 min PW
Onsdag: Stretch/yoga
Torsdag: Styrka hela över och under kropp (kettlebells)
Fredag: Löpning 30 min
Lördag: vila
Söndag: vila
Så kommer det se ut i en månad nu. Kommer att hålla mig ifrån snacks, godis och kakor i bästa mån det går framöver. Vi har en del kalas denna månaden så nu vissar sig karaktären.
Kommer att göra ett kryss i kalendern för varje dag det tränas och se om det håller sig enl planering.
Sätt upp era egna mål och träningsscheman och häng på!  Mina mål kommer vara öka i styrka, uthållighet och förbättra det visuella.
Hur får man till träningen med tre barn, jobb och ett socialt liv. Det finns 24 timmar på ett dygn och att ta 30 min till träning och förbättrad hälsa ser jag som en av vardagen och eftersom här körs endast hemma träning så tar det inte lång tid.
Nu är det bara att planen göra och sen är det bara att tuta och köra.

Michell går på löpbandet

och själv ska det köras ett magpass. Det är väldigt sällan som jag kör endast det.  10-15 min endast mage. Nu köör vi!

Försöker med en bild

Vad svårt det är att få till en realistisk bild på mobilen! Usch. Aja jag har sagt att det ska läggas in bild efter vinterutmaningen så Här är de som är mest realistiska. De är tagna nu på kvällen efter löpningen. Nu ska det ätas semla, känns ganska ok efter man har bränt 300 kalorier...mums.

Var tvungen att testa

Läste om en SM vinnare i Dips och Chins som körde plankan i 8 minunter. Och blev sugen på att testa vad klarar jag?! Kan säga att kl 20.15 är inte jag i mitt bästa esse och dessutom träningsvärk i axlar/armar. Jaja hur som helst så klarade jag 2min 15 sekunder. Helt oki... Men det blir väl en liten utmaning för mig själv att klara längre. Är absolut INGEN tävlingsmänniska! Gillar inte att tävla med andra i den bemärkelsen men ÄLSKAR att utmana mig själv.

Nu är det dusch, måste säga att det är nog det tråkigaste/jobbigaste med att träna många dagar i veckan att man måste duscha direkt efter ;-P
Goodnaatt!!!

Dags att ta tag i dagens träning...

Trööööttt som attan. Sitter skönt i soffan...Men här ska tränas ändå. Skulle ha tränat igår men så hände annat (föräldrarskap), då får man ta det idag istället. Det är det som är det positiva att det faktiskt finns fler dagar och man får vara lite felxibel för att få det att funka med tre barn. En spark i rumpan och upp på löpbandet Mariana, sen är det dusch och sängen som kallar.. Har du tränat idag?? Om inte gör det, dagen är inte slut än. Och har du tränat, bra jobbat!!

4 veckor sockerfritt.

Jaa imorgon har det fått fyra veckor sen socker "förbudet". Det har gått riktigt bra. I lördags åt jag 4 riktigt små choklad bitar, that´s it. Nu på lördag så blir det semla har lovat barnen det, känner faktiskt inget sug efter sött överhuvudtaget just nu..Så kanske håller mig borta ifrån det ett tag till. Får se. Godis skålen som har stått framme sen i fredags har lockat men NEPP inte en enda har åkt in i munnen. Dagens träning är avklarad. Medans barnen tittade på bolibompa så kördes det både kettlebells, hantlar och kroppens egna vikt träning. Förresten så är vinterutmaningen avslutad, insåg det idag. Fast det betyder egentligen inget för här ska det fortsättas tränas ändå. Tränar ni??

Arbets gymmet

Som det skrevs igår så kördes träningspasset på jobbet. Måste ju passa på innan det tillfället inte finns. Börjar det växa något på armen nu tro?Lite kanske!?! Koncentrerade mig mest på rygg, armar och ben. Hade lätt kunnat spendera en timme till men saknade barnen..

En planerad ledig dag

Skulle enligt planen tränat idag men kom att tänka på morgondagens arbetsdag och kom ihåg att eftermiddagen är lugn och jag ska gå tidigare vilket förutsätter kanon tillfälle att ta styrke pass på jobbets gym. Där har de riktigt bra utrustning som gör det enklare att köra hel kroppsträning. Därför bytte jag träningsdag. Åhh ser verkligen framemot det. Jaaaa!!!

På löpande band

Är dagens träning gjort. 8 min Powerwalk ( uppvärmning) sen tabata intervall 4min*2 på hastighet 14,5 km. Sen ytterligare några min nedvarv. Sen blev det 60 sek*3 plankan+en till magövning. Gööött.

Nu har beställningen kommit

Från gymgrossisten. Protein, omega fetter, nyttig snacks och den behändiga shaken. Den gör det enkelt att ta med protein/mellanmålet överallt. Jag kommer att inta en protein drink efter träning och som mellanmål när det behövs. Detta är INGET som ska ersätta mina måltider utan mer som ett komplement.

En liten tanke om vinterträning!

Det BÄSTA med Vinterträning är att man har HELA 6 månader till sommaren. Inget stress över att komma i form sista minuten. Ta Tag I träningen och de dåliga matvanorna redan nu så är man i toppen form till sommaren. Då har man större chans att njuta av semestern.
Kör korta intensiva pass hemma det tar inte en massa tid. Det finns massvis med övningar man kan köra hemma och slippa gå ut i kylan om man vill undvika det.
Tips på hemma träning.
Använd hopprep
Stolar är ett perfekt redsakap för benövningar
Gör upphopp
Kör burpees
Armhävningar
Plankan
Rump övningen "hunden"
Utfall
Benböj
Det finns massvis med övningar som man kan göra med sin egna kroppsvikt.
Har själv kört enbart hemma träning sen september och det känns toppen. Det går bara man vill.
Använd fantasin och gör upp ditt egna träningschema hemma och Kööör!


Allt handlar om inställning!

Jobbigt, men det är bara att trampa PÅ!

Fit For Fight!!

16/1-12

Efter ett tungt kettlebells pass så passade det utmärkt att träna smidighet+stretch när kroppen fortfarande var varm.
Lite yoga övningar. Michell kom hem precis i rätt tid för lite kort tagning. Han hann även gå in och säga godnatt till barnen, till deras lycka.
Man tränar dessutom stabilitet. Det gäller att ta det lungt andas rätt och vara varm

15/1-12

Tränade mån-torsdag. Vila fredag och lördag. Och dagens träning såg ut så här.
30 min på löpbandet med denna utsikt. Känns nästan som om man springer ute, speciellt om man öppnar balkongdörren. Hehe..
30 armhävningar efter löpning.
15 reps*3  Enklast är om man inte har en liten Melanie som ser mamma som en hinderbana.*ler*
Det blev ytterligare några övningar som inte är med på bild.
Ser framemot morgondagens tyngre pass.
Den 24:e januari är Olga Rönnbergs Vinterutmaning avslutad och då kanske kanske det läggs upp en dagsform bild.
Har sen 3 januari hållt mig i från alla sötsaker i form av kakor, godis osv trots att det har funnits i närheten. Har oxå i den mån det går hållt borta mat som innehåller socker. Kör så hela januari ut.
Har bestämt att den dagen det ska frossas så blir det SEMLA och LÖSGODIS.
Olga Rönnberg är en PT och 5 barnsmamma som inspirerat mig till träning i ett år nu. Hon är dessutom årets biggest losers tränare. Häftigt!
Efter avslutad träning och dusch njöts det extra mycket av dagens middag som bestod av kyckling rullader fylld med philadelphia ost/rödlök/vitlök/basilika/gräslök. Ungsbakad i ugnen med creme fraische, soja/sambal olek sås. Serverades med fullkornsris, lök/tomatsallad och avokado.
Kan mer än gott rekommenderas!!!

3/1-12

1.       Inte sätta så höga krav på att allt jag gör ska vara perfekt enligt min mening (det här blir svårt att nå, men gör mitt bästa)

2.       Fortsätta träna regelbundet (Detta blir lätt så länge jag håller mig frisk och får tiden att räcka. Det handlar om prioritering)

3.       Ha så lite onyttigheter (sötsaker) i våra skåp, lådor, kylskåp och frys

4.       Bli av med sockerberoendet genom att sluta äta sötsaker under en längre period. Det blir bara värre av att äta en gång i veckan för dagen efter skriker kroppen efter socker och jag hamnar på ruta ett och får kämpa på nytt.

5.       Ta mig tiden att leka MER med barnen

6.       Lägga mig tidigare på kvällarna för att verkligen låta kroppen återhämta sig

 

Har en massa mål jag vill nå men om det skrivs upp så sviker jag direkt mål 1.

Det är ingen prioriteringslista, jag skrev bara upp målen i sifferordning för att få bättre översikt på det.

27/12-11

Koncentrationen under passet var inte 100 procentig men jag gjorde det ändå. Träningen körs senare på dagen nu under jullovet, det är inte positivt eftersom tröttheten gör sig känna då. Imorgon blir det ett konditions pass förhoppningsvis hinns det med på förmiddagen.

26/12-11

Såg ut så här: Varv 1. 300 hopp med hopprepet de flesta med höga knän, 100 swings med 8 kg KB. Varv 2. 200 hopp de flesta med höga knän, 50swings med 8 kg KB. Varv 3. 100 hopp alla med höga knän, 25 swings med 12 kg KB:n Sedan kördes det ett kort armpass med hantlarna. Sammanlagt blev det 30 repitationer för bicseps, 30 reps för axlar och 30 reps för övre rygg. Ser framemot morgondagens pass.
RSS 2.0